Què és PIOCAM?

PIOCAM 2018 – Dissoldre fronteres per a construir llibertats.

Participants de PIOCAM 2014

Quatre anys després del primer PIOCAM 2014, es celebra la segona edició, del 6 al 17 d’agost del 2018, a La Victòria (Mallorca). Però, saps realment de què tracta?

El PIOCAM 2018 és una trobada de Pioners i Caravel·les, escoltes i guies de entre 14 i 17 anys, organitzada per 4vents, amb la col·laboració del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i Escoltes i Guies de Mallorca. Serà un esdeveniment únic que vol unir més de 400 joves d’arreu del món, per compartir experiències, fer noves amistats, descobrir altres cultures i conèixer com es practica l’escoltisme a altres parts del món. No ens hem d’oblidar de les més de 200 persones, organitzadors i voluntaris, per a que el projecte funcioni.

 

El lema

El lema del campament és “Dissoldre fronteres per a crear llibertats”, drets i visions de futur comunes. El nou món està ple de reptes i canvis que necessiten solucions ràpides i conseqüents.

 

Els objectius

PIOCAM2018 té com a objectiu ser un camp a on es puguin compartir experiències, fer noves amistats, descobrir altres cultures i conèixer altres maneres de fer escoltisme. Volem també formar un esperit crític i de responsabilitat social a partir de la feina que farem sobre el lema del projecte.  A més d’això, descobriran l’illa de Mallorca, els seus paratges naturals, la seva gastronomia, la seva cultura i la seva societat.

 

El programa

El campament es dividirà en diferents subcamps que agruparan els participants on podran participar en diferents tallers, projectes i descobertes. Les descobertes permetran sortir un dia del campament i anar de ruta, visitant algunes zones de la Serra de Tramuntana. Els projectes portaran als participants a conèixer la realitat social de l’illa, la cultura i els valors.

 

Edicions passades

A l’estiu de 2014 es va celebrar el PIOCAM 2014, la primera edició d’aquest ambiciós projecte. Més de 300 participants d’arreu de les comunitats autònomes que formen 4vents i més de 100 voluntaris acamparen a s’Hort de Son Serra de Marina durant 12 dies. El PIOCAM 2014 es va organitzar en un termini d’uns 8 mesos i va comptar amb un pressupost final de més de 70.000€.